torsdag 2 juli 2009

Lite mer ljust och randigt nu.

Efter en tids pausande i byggandet är det nu dags igen. Tidigare förslag har hunnit smälta och det är nu lättare att se vad som känns rätt. Från att ha letat tapeter med mörka nyanser kom ett designertips upp i förra veckan som vi tog med oss till urvalsprocessen. Tipset löd: "Låt färgerna utifrån naturen komma in i rummet istället för att ta fram det genom mörka kulörer på väggarna. Våga ta fram de vita och ljusa nyanserna så kommer färgerna utifrån in i rummet."
Känner ni igen det? Eftersom vi har stora fönsterpartier både ut mot havet och in mot skogen började vi titta på ljusare nyanser.

För någon dag sedan fick vi hem tapetprover från Ralph Laurens kontor i London. Det är stor skillnad på att se tapeter på en dator än i att hålla ett tapetprov i handen. Tyvärr kändes tapeten för papprig för vår smak och vi kunde lägga den åt sidan. Dock finns det andra mönster som vi fastnat för i samma kollektion som skulle passa bättre i något av de andra rummen. Fortfarande med det randiga, rutiga och blå som ledord.

Någon som dröjt sig kvar på vår tapetlista är återigen Ralph Lauren med Dunston Stripe-Porcelain.

(bild från www.ralphlaurenhome.com)

och Saville Stripe-Indigo

(bild från www.ralphlaurenhome.com)

Denna lyckades inte komma in på listan, men var med i medvetandet ett litet tag.

(bild hämtad från www.engelskatapetmagasinet.se)