tisdag 18 maj 2010

Helgen som försvann

Äntligen både väder, medgång och teknik som fungerar. Efter en lång helgs ledighet känns krafterna både starka och fräscha. Som vanligt med långhelger fylls dagarna snabbt och tillslut får man både tacka nej här och där. Trots att det dagarna innan gavs löften om att ingenting, absolut ingenting, skulle bokas in. Så blir ju aldrig fallet med en som inte vet hur ordet "nej" stavas.

Under en av dagarna tog vi oss an utmaningen att ge oss iväg till storkomplexen i Kalmar för att fullfölja vår inredningsrusch och äntligen få känna att vi är helt klara. Resultatet blev att vi kom hem med allt annat utom det som var tanken från början. Och det som väl kom hem till huset vare sig fungerade eller passade in, så det är bara att planera ytterliggare en tur till återbesök.

Nu är det i alla fall klart med byggplanerna till verandan och en markbyggare från Gotland har varit och inspekterat och väglett fram till den bästa lösningen med denna gigantiskt sluttande tomt. Krävdes inte så mycket som vi hade trott och det belastade inte heller plånboken så enormt som vi hade siat om. Så nu är det bara fram med spett och spade och ta sig an det tuffa underlaget.


(www.coastalliving.com; 100518)