torsdag 6 maj 2010

Allt handlar om pengar.

Människor föds, bygger upp relationer. Relationer som leder till vänskap, brödraskap, förälskelser. Allt kantas av kärlek, begär, lust och makt. Slumpen skenar och pengar styr. En av tio återkommer aldrig. Svek och strukturer som gnider dynga i människors sår. Föräldrar som gör allt för sitt blodsband skuldsätts, utsätts och raseras. Inget blir detsamma. Allt för ett steg på fel plats med fel person. Kvar finns inget, inte ens en tomhet, för den smärtar djupt. Kvar finns bara kval som för alltför många troligen slutar med en blick in i den svarta tomheten. En mynning som stinker krutrök som aldrig går att tvätta ur.

Ett land som skenat där enbart pengar talar. Pengar som maktgiriga män jagar för att leva i försummelse. Försummelse och förströelse som raserat tusentals människor och lämnar lidande efter sig vart tredje timma. Böner och hopp sätts på spel, men vem kommer tillbaks och vad kommer denna vem tillbaks till. Var finns det drägliga i ett eko av minnen som studsar i minnets mörka vrå...

Vi är bra besynnerliga, vi tvåbenta tänkande individer. I en oas av liv har mycket gått snett. Ett begär ersätter ett annat begär, som kan sätta någon annan i ett tvång. Droger, kidnappning och prostitution kantar trottoarens skitiga kant och liv som levs släcks av en ödes nyck, ett felsteg eller en framgång.



"trots att regeringen vidtagit omfattande åtgärder för att bekämpa FARC, ELN och AUC, är det fortfarande inbördeskrig i Colombia. Var tredje timma sker det en kidnappning i Colombia. En av tio kommer aldrig tillbaka." Towards darkness by José Antonio Negret.