måndag 23 november 2009

Äntligen måndag?


Det finns dagar som är tyngre än andra. Dagar då stora krafter sliter och drar i varje liten del i kroppen. Men så finns det dagar då allt känns enkelt, smärtfritt och ljusnande. En sådan tid är nu. På sistone har det handlat om fokus. Tänk och agera! Problemet tidigare har till stor del handlat om att just tänkandet inte lätt till något agerande och det har startat kolossala vemodskrockar. Där finns en vilja och en kraft, men ingen riktning. Som det är nu har dessa pusselbitar länkats samman och tänkandet blir mindre och agerandet större.

Handlingsutrymmet i helgen har legat på det lite mindre mentalt krävande planet, men mer på det fysiska. Livsverket har fått sin beskärda del och det börjar närma sig ett kapitel med utrymme för avslutade kapitel. Sovrummet blir troligen klart till första advent och det är då första gången på över tio år som vi har ett ordentligt och färdigt sovrum.

För en målsättningsstrateg som mig handlar avslut om att bearbeta upp en ny plan. I detta fall arbete och svettandes ansträngningar för ett idylliskt julfirande med Anna Anka på kanal tre. Det vankas nya tider i jul med utrymme för avkoppling och mindre beslutsafattande processer. Åtminstone en mindre, sovrummet i detta fall. Dock verkar det alltid finnas utrymme för fler val och andra tillkrånglade lägen i vår familj. I dag blev en sådan dag. Effekten blev att vi fick lite egen kvalitetstid i vårt sovrum bland tapetremsor, lim och spackel. Kvalitetstid till att välja fyra nyanser av vitt.

Ursprunliga planen var att vi skulle gå till tapetaffären och få med oss en vit tapet hem för att inte hamna i tidsnöd. Resultatet blev fyra tapetkataloger med olika nyanser av vitt. I vår familj blir det oftast inte som vi tänkt oss...